اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بهره برداری از ذخایر معدنی و توسعه معادن یکی از اقدامات دولت چهاردهم است که در کنار بحث ایمنی و به روز رسانی تجهیزات و استانداردها مورد پیگیری قرار گرفته و در همین راستا با احیا و فعال سازی معادن به سرمایه گذاری در این عرصه نیز پرداخته شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بهره برداری از ذخایر معدنی و توسعه معادن یکی از اقدامات دولت چهاردهم است که در کنار بحث ایمنی و به روز رسانی تجهیزات و استانداردها مورد پیگیری قرار گرفته و در همین راستا با احیا و فعال سازی معادن به سرمایه گذاری در این عرصه نیز پرداخته شده است.
59 بسته پیشنهادی برای سرمایه گذاری در بخش معادن کوچک نیز ارائه شده است که سهم سرمایه گذاری طرح های توسعه ای و زیرساختی در بخش معدن حدود 1.1 میلیارد دلار با اشتغالزایی حدود 10 هزار نفر در 100 روز دولت چهاردهم به ثمر رسیده است.
استخراج مواد معدنی با 160 میلیون تن، صدور 261 پروانه اکتشاف و 133 پروانه بهره برداری معدن از دستاوردهای بخش معدن در 100 روز دولت چهاردهم است.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یکی از نهادهای زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در حوزه معادن، محصولات و خدماتی مانند نقشه های زمین شناسی، شناخت پتانسیل های معدنی در مقیاس های مختلف، دورسنجی زمین شناسی اقتصادی، لیتوژئوشیمیایی، عملیات حفاری سطحی و عمقی و مطالعات ژئوشیمیایی نیمه تفصیلی، ژئوفیزیک زمینی، داده های ژئوفیزیکی، و گزارش های معدنی ارائه می دهد که این خدمات منجر به توسعه پایدار و مدیریت منابع طبیعی می شود.
تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در دولت چهاردهم مورد تاکید قرار گرفته است در همین راستا تولید اطلاعات زمین شناسی و اکتشافی در 6 طرح، 15 هزار کیلومتر خطی اکتشاف به روش ژئوفیزیک هوابرد و اجرای پنج طرح زمین شناسی دریایی صورت گرفت.
سازمان زمین شناسی در این دولت اقدام به انتشار نخستین نقشه ژئوتوریسم کشور در مقیاس یک دویست و پنجاه هزارم، شروع اجرای طرح تحول زمین شناسی دریایی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان های گیلان و خراسان رضوی کرده است.
ارتقای جایگاه آزمایشگاه های سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی از رتبه 29 به 13 در کشور نیز از دیگر مهمترین مباحث در راستای تحقق اهداف دولت چهاردهم بوده است که تا کنون رقم خورده است.
در حال حاضر برنامه ریزی جهت تکمیل تجهیزات پیشرفته با هدف اکتشاف موثر و دقیق ذخایر معدنی به ویژه ذخایر عمقی و پنهان در حال اجراست که با ورود این ناوگان فنی- مهندسی تغییرات موثری در حوزه شناسایی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور را شاهد خواهیم بود.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با توجه به ماهیت علمی و اجرایی خود اقدام به روز آوری بالگرد و تجهیزات ژئوفیزیک هوایی، ورود تجهیزات نوین و پیشرفته آزمایشگاهی و همچنین ورود تجهیزات جدید برداشت، پردازش و تلفیق داده ها و اطلاعات حوزه زمین شناسی و اکتشافی کرده است.
تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی کشور در دولت چهاردهم
یکی دیگر از متولیان بخش معدن در کشور، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است که در حوزه معادن دولتی فعال است این نهاد در حوزه های مختلف خدمات ارائه می کند.
امسال از سوی ایمیدرو برای تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی کشور، پنج راهکار را اجرایی کرده است. «شناسایی و حمایت از ایده ها و محصولات دانش بنیان» به عنوان یکی دیگر از راهکارهای تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی، است که در این باره با شرکت های دانش بنیان برای چهار ماده معدنی شامل لیتیوم، نیکل، کبالت و بیتومین مذاکره صورت گرفته است. همچنین «انجام مطالعات تدوین استراتژی های سرمایه گذاری و تجاری سازی برای مواد معدنی حیاتی» یکی دیگر از راهکارها در جهت تامین مواد معدنی برای سه ماده معدنی لیتیوم، پتاسیم و فسفات در دست اجرا است.
توسعه دانش فنی و تولید پنج محصول مهم معدنی را از دیگر راهکارهای در حال انجام ایمیدرو است که برای توسعه دانش فنی استحصال لیتیوم از منابع شورابه ای، بازیافتی و پسآب، طرح های مختلفی توسط مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران با همکاری طرح مواد معدنی حیاتی و راهبردی در حال انجام است.
راه اندازی پورتال مواد معدنی حیاتی و راهبردی با هدف آگاهی بخشی، شناسایی نیازها و توانمندی ها و ایجاد شبکه ارتباطی و ترغیب بخش خصوصی برای ورود به این حوزه، اقدام دیگر ایمیدرو در زمینه یاد شده است.
تاکید بر ایمن سازی و استانداردسازی در معادن
وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای جلوگیری از حوادث تلخ در معادن کشور، پیش از بروز حادثه در معدن اقدام به احیای دفتر نظارت بر معادن در ساختار وزارتخانه کرده بود.
تشکیل کمیته ای برای بررسی علت حادثه معدن طبس به دستور وزیر صمت، برگزاری جلسه مشترک وزرای صمت و تعاون به منظور پرداخت حقوق و دستمزد جانباختگان و نحوه حمایت های بیمه ای از خانواده های آنان و دستور وزیر صمت در خصوص ارائه گزارش کارشناسی ابعاد حادثه معدن طبس به مردم از دیگر اقدامات وزارت صمت در حوزه بخش معدن بود.
تشکیل گروه ویژه بررسی ایمنی معادن زغال سنگ در وزارت صمت صورت گرفت همچنین پیش نویس دستورالعمل ماده 55 آیین نامه اجرایی قانون معادن و تبصره ذیل آن در حوزه مسائل فنی، ایمنی و حوادث معدنی وزارت صمت در راستای اجرای آیین نامه اجرایی ماده 24 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار با هدف ملاحظه و اعلام نظر عموم مردم و فعالان اقتصادی در پایگاه ملی اطلاع رسانی قوانین و مقررات کشور منتشر شد.
صدور مجوزها و میزان تولید محصولات معدنی در 100 روز دولت
توسعه معدن در بخش پایش وضعیت صدور مجوزها در درگاه ملی مجوز نشان می دهد که 6 هزار و 524 مجوز فعالیت اکتشاف معدن، یک هزار و 776 گواهی کشف مواد معدنی، 191 واحد بهره برداری معدن، 148 تاسیس زنجیره صنایع معدنی و چهار پروانه اشتغال مهندسی معدن مجوز صادر شده است این روند نشانگر رشد این بخش است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان تولید در محصولات منتخب زنجیره بخش معدن و صنایع معدنی را در 100 روز ابتدای دولت چهاردهم منتشر کرد که بر اساس آن میزان تولید فولاد خام به پنج میلیون و 349 هزار تن، محصولات فولادی به چهار میلیون و 716 هزار تن، کاتد مس و شمش آلومینیوم 209 هزار تن، میزان تولید سیمان به 17 میلیون و 439 هزار تن و سرب و روی به 90 هزار تن رسیده است.
{{name}}
{{content}}